ARRL 10m contest

Inlagt av Claes -MPV lör, 2020-12-12 - 22:54

Efter att ha kört 22 länder och 14 CQ-zoner på 10 m i CQWW testen i slutet av november så var förväntningarna stora inför helgens ARRL 10m contest. Efter lördagens insats så har jag fått ihop 1 QSO med Serbien (YU).

Så istället för att tävla så jagade jag lite DX på WARC banden åt klubben. Jan Mayen (JX), Grönland (OX), Grekland (SV) och Europeiska Rysslan (UA1) på 30m samt Etiopen (ET), Hongkong (VR2), Kuwait (9K) och Grönland (OX) på 17m. Om ni har möjlighet så rekommenderar jag att ibland vara aktiva på WARC banden Det brukar nästan alltid finnas något spännande där. På 30m får man bara kör CW och digitala moder, men 17m och 24m är även öppna för foni.

Jan Mayen är ett mycket ovanligt DXCC land. Norge har helt eller nästan helt förbjudit all turism och där med möjlighet till att anordna DX-peditioner till ön. Erik JX2US arbetar på ön och befinner sig i Olonkinbyn. Han kommer att stanna till mars 2021.(mer infortmation och bilder). Erik är aktiv på CW och FT8/FT8 F/H.

Peter OX3XR är aktiv från Nuuk. Jag har inte hittat någon information om hur länge han denna gång skall vara på Grönland. Peter är aktiv på CW, foni och digitala trafiksätt.

I mellan QSO:na så flyttade jag i ordning lite för den planerade fortsättningen av målningen av golven i lokalen. 

Nu hoppas jag att konditionerna blir bättre i morgon eller så får jag pyssla med något annat. 

Claes SM0MPV

 

Vänligen notera att diskussionen nedan sker på en extern server!