Mycket lyckat samband under Lovisedalsritten

Inlagt av Claes -MPV

 

Det var sju tappra, Johan SA0JKA, Jörgen SA0JSJ, Jan SA0KEF, Magnus SA0MKR, Dag SM0KDG, Roger SM0LTV och jag som trotsade vädret för att delta i sambandsövningen TSA hade under Lovisedalsritten söndagen den 21 april. Aprilväder är nog det bästa man kan säga om vädret. Byarna nådde kulingstyrka, temperaturen var under noll och snön flög stundtals förbi fönstret horisontellt.

Lovisedalsritten anordnas av Roslagens Rid- och Kör Klubb (RRKK).

Vi bevakade 4 punkter längst banan och hade sambandscentralen i Radiohyddan, ett oisolerat hus med utsikt över planen där veterinärbesiktning skedde. Bilden ovan är tagen från översta trappavsatsen utanför radiohyddan. Där stod vår blindkäpp upphissad i en mast ca 10 m över marken 

Sambandet skedde på 2m och alla rapporteringspunkterna och sambandscentralen kunde utan problem höra varandra. Det är en fördel om alla hör varandra för då får alla samma information. Allt fungerade mycket bra, så slutsatsen blir att det var en mycket lyckad sambandsövning. Ett stort tack till alla ni som ställde upp.

Det var 29 ekipage som startade, 24 som deltog i ”Clear Round” och fem som deltog i ”Pröva på” klassen. ”Clear round” deltagarna red den 2 mil långa banan i 2 varv med en halvtimmes paus innan andra varvet och ”Pröva på” gruppen ett. 

Ett stort tack till RRKK som lät oss få träna samband och serverade oss mat under tävlingen.

73 de Claes - SM0MPV