SH9YOTA aktiverades från klubben

Inlagt av Claes -MPV

I söndags (18/12) aktiverade våra ungdomar Linnea SA0INE och Axel SA0UCO YOTA stationen SH9YOTA från vår klubblokal under överinseende av Jörgen SA0JSJ.

Under hela december har och kommer ungdomar från ett 50 tal länder att aktivera signaler med suffixet YOTA. Det står för Youngsters on the Air. Tanken är att aktivera de ungdomar som har tagit sitt certifikat så att de kommer igång på amatörradiobanden och att introducera andra ungdomar för vår fantastiska hobby. Något som Södertörns Radioamamtörer SK0QO gjorde för en vecka sedan då de bjöd in ungdomar med föräldrar till deras klubbstuga på Gålö. Bland deltagarna var Linnea SA0INE och hennes far Jörgen SA0JSJ. Linnea tyckte det var så roligt att få köra kortvågsradio när det blev lätt att få kontakter när man använde specialsignalen SH9YOTA. Jörgen kontaktade Axel SA0UCO som också var intresserad av att aktiveraSH9YOTA. Därefter kontaktade han mig och undrade om han kunde ansöka om att få använda SH9YOTA från klubben. Något jag naturligtvis accepterade. Aktiviteten annonserades på vår hemsida.

Linnea och Axel var aktiva under 5 timmar på 3 band 15, 17 och 20 m och på den tiden hade de 240 kontakter från 33 DXCC länder. De hade kontakt med några DX-länder: Kanarieöarna, Kuwait och Cypern. Flest kontakter hade de med Tyskland, Italien och Nederländerna.

Det är roligt att stationerna på klubben aktiveras och ännu roligare att det är ungdomar som gör det.

Claes - SM0MPV